Mijn reis tot nu toe

 
 

 

Ik was vroeger vooral met anderen bezig en alles wat er om mij heen gebeurde. Ik had altijd het verlangen om een ander te helpen “redden” zou je het kunnen noemen. Zonder dat ik wist hoe het eigenlijk met mijzelf was, wat ik nodig had of wat ik wilde. Ik was compleet naar buiten toe gericht naar mijn dierbaren en heb altijd in de hulpverlening gewerkt waar dit natuurlijk werd aangemoedigd.

Zo was ik sociaal aangepast en lief en ik werd niet uitgedaagd om hier iets in te veranderen omdat mijn omgeving dit kennelijk niet als een probleem ervaarde. Ik voelde me erg vaak overweldigd door alles wat er om me heen gebeurde, want ik voelde haarfijn alle emoties van anderen. Ik vond het fijn en rustig om alleen te zijn en zo trok ik me vaak letterlijk en figuurlijk terug, thuis of in de natuur en voelde me vaak onbegrepen.

Mijn kinderen hebben de leeuwin in mij wakker gemaakt. Als moeder heb ik de ervaring gehad hoe het was om kinderen op te voeden die niet in het school systeem  en de maatschappij passen. Dit deed mij pijn, want de pijn van een ander deed mij pijn, dit kwam direct bij mij naar binnen. Het onbegrip, de onmacht en de angst voor afwijzing maakte dat ik over mijn onzichtbaarheid en onzekerheid ging stappen en dat ik mij ging laten zien en horen. Hierdoor ben ik naast mijn baan diverse coachings opleidingen gaan doen met als reden om anderen en mijn kinderen beter te kunnen helpen.

Door deze opleidingen ging ik echt zien dat ik door mijzelf te helpen anderen beter kon helpen. Zo kwam ik dichter bij mezelf en ging ik zien hoe ik mezelf kon gaan helpen, en ging ik dit toepassen. Waar ik nu sta is een totaal ander verhaal. Als ik nu terugkijk op mijn leven dan klopt alles wat ik heb mogen ervaren. Vele puzzelstukjes zijn op zijn plaats gevallen. Ik kan nu dankbaar terugkijken naar alle ervaringen waar ik zoveel van geleerd heb. Zo heb ik veel geleerd in het omgaan met mijn hoog gevoeligheid en de juiste keuzes  maken voor mijzelf.


Ik heb niet meer het gevoel van overweldiging, ik sta nu volledig in mijn kracht en ik heb volop energie. Vanuit deze kracht kan ik er volledig zijn voor anderen. Ik voel erg goed aan wat goed voor mezelf is en wat goed werkt voor me. Ik kan ik bij mezelf blijven zonder dat ik mij verlies in een ander. 

Alles wijst erop dat ik nu mag laten zien wie ik ben, en wat ik hier te doen heb. Ik ben innerlijk het omgekeerde geworden van wat ik eerder was. Van onzichtbaar wil ik nu zichtbaar zijn, ik sta voor mijzelf en voor wat ik hier te brengen heb.Van niet durven uitspreken, wil ik mij juist laten horen ik heb een boodschap die ik graag uitdraag. Ik heb de kracht in mijzelf gevonden om mijzelf te zijn en dit te uit te stralen.

hooggevoeligheid

Mijn aanpak is onconventioneel, liefdevol, eerlijk en tegelijkertijd krachtig en confronterend. Ik ben open, creatief en associatief. Ik hou van praktisch en pragmatisch, snel en effectief. Ik ben niet vies van spiritualiteit maar ik ben niet zweverig, “echt wel back to the basics “. Ik raak niet uitgepraat over mystieke onderwerpen en de diepgang van het leven. Ik heb een krachtige stembevrijding ontwikkeld, met tonen door mijn lichaam en hart die ik nu ook doorgeef aan anderen. De inhoud van de nieuwsberichten over o.a. met angst, chaos en geweld raken me diep, mede daarom lees ik al enige tijd geen krant en kijk geen TV. 


Mijn visie is dat de wereld alleen maar mooier kan worden als we dat van binnen uit doen. De vrijheid, kracht en liefde zitten in jezelf dus als je een ander wilt “helpen” help dan alsjeblieft eerst jezelf. Want door zelf op te ruimen wat er op te ruimen valt, help je de kinderen en de aarde om een mooiere plek te worden. Als je me zou kennen zou je weten dat ik graag in de natuur ben, waar ik mij weer kan opladen. Zo hou van reizen naar krachtplekken zoals Glastonbury en heb samen met mijn man een huis gekocht vlakbij Vezelay in Frankrijk. 

Ik woon op een woonark, en ik voel mij hier als een vis in het water, ik vind het heerlijk zo veel dichter op de elementen te wonen. Ik ben vegetariër en ik leef bewust. Ik ben dagelijks te vinden in mijn tuin, en ik wandel met mijn hond. Ik zing, dans, en drum en ben totaal niet meer bang wat anderen over mij denken .
trommel
Ja ik wil kennismaken

Opleidingen

De afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen gedaan om mij steeds verder te ontwikkelen als energetisch hypnotherapeut en sjamanistisch healer en coach.

 • 2 jarige NLP practioneropleiding en Masteropleiding bij ON NLP 2014-2016
 • 2 jarige Hypnotherapie opleiding practioneropleiding en Masteropleiding bij het HIN 2017-2018
 • 2 jarige Lichtwerkacademie Kristal healer en Master healer 2016-2017
 • 2 jarige opleiding Bur Medicine Wheel Sjamanisme bij BUR health 2019-2020
 • The Mary Magdalene’s  mystery school van april 2020 tot op heden


Voordat ik mijn praktijk begon heb ik gewerkt als verpleegkundige met name met ouders en kinderen, en als coördinator in de ondersteuning van ouders van kinderen met een beperking bij Markant Centrum voor Mantelzorg.

 • 4 jarige HBOV opleiding
 • HAVO Montessorischool
 • 11 Jaar Zeister Vrije School

Trainingen

Ik heb diverse trainingen, masterclasses en cursussen gevolgd.

 • Kid skills: Ik ben kid skills ambassador
 • Scholing ADHD
 • Trainingen Autisme
 • Hypnose bij kinderen en coaching ouders
 • Sociaal panorama
 • Virtuele maagband
 • Spirituele hypnotherapie
 • Mesmerisme
 • Systemisch opstellingswerk Hylke Bonnema
 • Trainingen Mary Magdalene’s school
 • We are the ones were we are waiting for.
 • De BUR coaching methode
 • Transformatie coaching bij Bridgeman